Orientaatiopäivä maailmanluokan laitoksella

16.8.2023

Junnikkalan Oulun tuotantolaitoksen investoinnit etenevät vauhdilla. Laite- ja koneasennukset ovat päivälleen aikataulussa ja kohta ollaan jo niin pitkällä, että uudet työntekijät aloittavat arjen sahalla.  Tuotannon operaattorit ja sähköautomaatin osaajat mukaan lukien uusia työntekijöitä Oulun tuotantolaitoksella aloittaa 30.

Jotta työkaverit ja uusi työpaikka tulisivat tutuiksi, järjestimme uusille työntekijöillemme orientaatiopäivän Laanilassa. Infojen lomassa tuoreet junnikkalalaiset saivat painaa uutuuttaan hohtavat Junnikkala-​lippikset päähänsä ja pääsivät tutustumaan tuotantolaitoksen tiloihin.

– Kaikki olette avainihmisiä uudella laitoksella, muistutti HR-​päällikkömme Johanna Ala-​Pöntiö, joka kertoi Junnikkalan toimintaperiaatteista ja henkilöstöasioista.

Tehdaspäällikkömme Antti Kyröläinen kertoi tulevista vuoromalleista ja valotti loppuvuoden aikatauluja.

– Rakennamme maailmanluokan laitosta. Aikataulut ovat pitäneet hyvin ja kohta on vuorossa sisätöihin siirtyminen. Vaikka näin ison laitoksen rakentamisessa on luonnollisesti paljon liikkuvia osia, luotamme siihen, että joulukuun alkupuolella on sahalinjan koekäyttöpäivä – suunnitellun mukaisesti.

Tehdaspäällikkö Antti Kyröläinen

Uusien junnikkalalaisten verkottuminen jatkuu muun muassa koulutusten merkeissä.  

– Kaikilla on omat erityisosaamisensa. Meille on tärkeää, että henkilöstö verkottuu keskenään: näin on helppo myös pyytää apuja toisilta, kertoi HSEQ-​päällikkömme Petri Maunula.

Hän painotti, että turvallisuusasioiden ytimenä on se, että jokainen pääsee terveenä töistä kotiin.

Hyvillä fiiliksillä uutta oppimaan

Eemeli Nevanperä aloitti elokuun alkupuolella työt uuden tuotantolaitoksen vuorotyönjohtajana. Hän on työskennellyt Junnikkalalla jo kuuden vuoden ajan Oulaisten toimipisteessä, jossa tutuksi tulivat lähes kaikki sahan työpisteet sekä luottamustehtävät. Eemeli päätti tarttua uuteen tilaisuuteen ja suuntasi muuttokuorman kera Oulaisista kohti Oulua. Eemelin mukaan työt ovat alkaneet hyvin ja mukavassa porukassa uuden kehittäminen on antoisaa puuhaa.

Osalla uusista työntekijöistä on taustaa puutuoteteollisuudesta, muttei kaikilla. Oppisopimuskoulutuksen järjestäminen ammattiopisto Gradian kanssa muotoutui hyväksi ratkaisuksi uusien osaajien perehdyttämiseen. Lokakuussa uusilla tuotannon työntekijöillämme alkaa Gradian järjestämä teoriakoulutus, jonka jälkeen siirrytään työpisteille uutta oppimaan. Koulutus valmistaa osallistujat puuteollisuuden ammattitutkintoon, jonka erityisosaamisalana on sahateollisuus.

Orientaatiopäivässä mukana olleet uudet työntekijät kommentoivat fiilisten olevan hyvät. Kiitosta sai myös kierros uudella laitoksella, jonka kuvailtiin olevan ”todella vaikuttava”. Kierroksen myötä myös uuden tuotantolaitoksen mittasuhteet tulivat konkreettisesti esille.

Toivotamme kaikille uusille työntekijöillemme mitä parhainta alkua uuteen työhön ja tsemppiä opintoihin!

Lue myös nämä: