Update cookies preferences

Ensimmäinen tukki sahalinjasta läpi

13.12.2023

Ouluun valmistuvan laitoksemme sahalinjasta meni ensimmäinen tukki läpi maanantaina 4.12. Tehdaspäällikkömme Antti Kyröläinen kertoo seuraavaksi tästä meille merkittävästä päivästä sekä projektin jatkosta.

– Koin maanantaina suorastaan herkän hetken päästessämme käynnistämään – suunnittelu‑, rakennus- ja laiteasennustöiden jälkeen – projektin viimeisen vaiheen eli käyttöönoton. Samalla se tarkoitti sekä itselleni että henkilökunnalleni hyppäämistä ihan uuteen rooliin, Kyröläinen kertoo.

Rakennustöissä kuokka lyötiin maahan vuoden 2022 toukokuun alussa. Projekti on edennyt sen jälkeen aikataulussa ja ensimmäinen tukkikin meni läpi päivälleen suunnitelmien mukaan. Tukkilajittelu otettiin käyttöön kolmisen viikkoa etuajassa – mikä on hyvä asia, jotta henkilökunta voi keskittyä paremmin sahalinjan käyttöönottoon. Haasteena tulee olemaan prosessin osien käyttöönotto päällekkäin.

– Maanantai meni omasta ja laitetoimittajien mielestä jopa odotuksia paremmin. Joku maalaili etukäteen piruja seinille tyyliin ”yksi tukki ja se on siinä”, mutta sahasimme päivän aikana reilusti toistasataa tukkia ja pääsimme samalla pureutumaan tulevaisuuden haasteisiin. Lähtö oli siis erittäin positiivinen ja onkin välikiitosten paikka; henkilökuntamme ja laitetoimittajat ovat puhaltaneet hienosti yhteen hiileen, kumpikin osapuoli on ollut joustava ja sopeutuvainen. Emme olisi pysyneet aikataulussa, jollemme olisi toimineet hyvin tiiminä, Kyröläinen toteaa tyytyväisenä.

Tällä hetkellä projekti etenee vauhdilla kohti ylösajovaihetta ja tavoitellussa tuotannon tahdissa on tarkoitus olla ensi kesänä. Uuden laitteiston lisäksi työnsä aloittavat uudet työntekijät, joten seuraavan puolen vuoden aikana luvassa on paljon kouluttautumista ja opettelemista niin operaattoreilla, tuotannon suunnittelijoilla ja työnjohdolla kuin ihan koko organisaatiollakin.

– Vielä ei homma ole kuitenkaan ohi kenenkään osalta. Laitetoimittajilla alkaa nyt siirtyminen seuraavaan vaiheeseen eli käyttöönottoon. Mekaaniset haasteet alkavat siis vaihtua automaatiopuolelle, joten paikalla on paljon ohjelmoijia sekä koodareita ja seuraavana vuorossa on vehkeiden virittely, Kyröläinen sanoo ja jatkaa:

– Tulemme Ouluun maailmanluokan laitoksella, josta pyrimme saamaan siitä irti sen, mitä olemme suunnitelleet – siinä on fokusta ja tavoitetta alkuvuodeksi meille kaikille. Maaliskuussa sitä sitten ehkä uskaltaa alkaa jo ajatella muitakin asioita, Kyröläinen toteaa naurahtaen.

Lue myös nämä: