Update cookies preferences

Merkittävästi laajentunut ostoalue edellytti uusien metsäasiantuntijoiden palkkaamista

3.4.2023

Laanilan sahalaitoksen toiminnan käynnistyessä Oulussa täydellä teholla joulukuussa Junnikkala Oy:n puuntarve tuplaantuu, minkä vuoksi yritys on laajentanut ostoalueitaan sekä pohjoiseen että Kainuuseen. Laajenemissuunnat ovat loogisia; näillä alueilla havupuu on laadukasta, sitä riittää ja kuljetusmatkat Ouluun ovat kohtuullisia.

Junnikkalan metsäasiantuntija Pertti Moilanen on aikaisemmin hoitanut Oulun ympäristön ostoja, mutta nyt hän on aluelaajennusten myötä saanut vahvistukseksi neljä uutta metsäasiantuntijaa. Yksi heistä on Outi Kivioja, joka kertoo nyt alkutaipaleestaan uuden ostotiimin jäsenenä – ja vähän itsestäänkin.

Junnikkalan metsäasiantuntija Outi Kivioja

– Aloitin tehtävässäni helmikuun lopussa ja ensimmäinen kuukauteni on mennyt taloon ja uusiin, mukaviksi osoittautuneisiin työkavereihini tutustuessa, uuteen metsäjärjestelmäämme perehtyessä sekä tulevaa toimintaa suunnitellessa. Olen käynyt myös hieman hiihtelemässä metsissä ja tarjouksiakin on jo tullut tehtyä. Tositoimiin me uudet metsäasiantuntijat pääsemme tässä kevään mittaan, jotta sahan testauksen ja käynnistymisen vaatimat puumäärät saadaan hankittua, Kivioja sanoo.

Kivioja on aikoinaan ollut harjoittelussa sahalla, joten hän odottaa kovasti pääsevänsä katsomaan miten ne ovat vuosien kuluessa kehittyneet, ja miltä Laanilan huippumodernilla sahalaitoksella oikein näyttää.

– Minulla on nyt hieno mahdollisuus päivittää omaa ammattitaitoani uuteen uskoon poisoppimalla vanhaa ja oppimalla paljon uutta, mielenkiintoista asiaa. Haasteita varmasti riittää, mutta olen iloisella ja odottavalla mielellä.

Junnikkalan metsäasiantuntija Outi Kivioja

Sujuva ostoalueiden jako

Junnikkala määritti ensin uusien ostoalueidensa isot linjat, minkä jälkeen uudet ”pohjoisen tiimin” jäsenet hienosäätivät rajapinnat asuinpaikkojensa mukaan, hyvässä yhteistyön hengessä.

– Jokainen voi jatkaa tutuissa maisemissaan. Itse asun Sotkamon suunnalla ja sain alueikseni Paltamon, Puolangan eteläosan, Hyrynsalmesta ja Ristijärvestä 5‑tien länsipuolen, Kajaanista Vuolijoen, Saviniemen, Jormuan ja Pohjajoen sekä Vaalan Manamansalon. Me kaikki neljä olemme olleet aikaisemminkin metsäalalla, joten apunamme puukauppojen teossa on vuosien kuluessa kehittynyt verkosto. Työllemme on tyypillistä pitkät asiakassuhteet – sen jälkeen, kun ostaja on ensi myynyt itsensä ja edustamansa yrityksen sekä saavuttanut asiakkaan luottamuksen, Kivioja kertoo.

Junnikkalan metsäasiantuntija Outi Kivioja

Ennen Junnikkalan palvelukseen siirtymistä Kivioja on toiminut lähes neljännesvuosisadan Kainuun alueella puunostajana, metsänhoitotöiden myyjänä sekä metsänhoidon ja korjuun asiantuntijana eri työnantajien palveluksessa. Hänelle on siis kertynyt pitkän ja monipuolisen kokemuksen lisäksi laaja asiakas- ja kumppaniverkosto.

Vapaa-​ajallakin metsään

Kiviojan mielestä parasta hänen työssään on luonnossa kulkeminen sekä ”metsämiehen vapaus” eli itsenäisyys työn suunnittelussa, sopimisissa ja aikatauluissa. Veri vetää Kiviojaa metsään myös vapaa-​ajalla – kuten varmasti suurinta osaa metsäalan toimihenkilöistä.

– Metsästän hirvikoirieni kanssa ja ilman sekä kalastan. Lapsieni kanssa käyn metsässä paistamassa makkaraa ja vaeltamassa. Polttopuitakin joudun välillä tekemään – mitä tosin en laske harrastukseksi vaan pakkotoimenpiteeksi, jotta uunissa saa pidettyä tulta ja huushollin lämpimänä. Kavereideni ihmetellessä, miten ihmeessä jaksan pyöriä metsässä vapaa-​ajallakin, vastaan katselevani silloin metsässä kaikkea muuta, en puita, toteaa Kivioja naurahtaen.

Junnikkalan metsäasiantuntija Outi Kivioja

Tässä sarjassa tutustutaan Junnikkalan uusiin metsäasiantuntijoihin ja ostoalueisiin sekä yritykseen ja sen toimintaperiaatteisiin.

Lue myös nämä: