Update cookies preferences

Oulun sahahankkeen tilannekatsaus

12.4.2023

– Vuosi 2022 meni uuden tuotantolaitoksemme työmaalla Oulun Laanilassa maanrakentamisen merkeissä aina alkusyksyyn saakka, jonka jälkeen oli vuorossa rakennusten ja laitteiden perustusten teko. Joulukuussa alkoi hallin pystytys ja harjakorkeuteen se nousi tammikuussa. Tällä hetkellä hallissa on käynnissä LVI- ja sähkötyöt sekä muu sisärakentaminen. Ensimmäiset kone- ja laiteasennukset alkavat huhtikuussa isoimmista osioista eli kuivaamo- ja kappaleenkäsittelylaitteista. Maanrakennushommat jatkuvat pintatäyttöjen ja pinnoitusten merkeissä heti roudan sulettua. Marraskuun alussa on vuorossa koekäyttö- sekä testausvaihe ja ensimmäisen tukin on tarkoitus mennä läpi joulukuussa, Junnikkala Oy:n toimitusjohtaja Kalle Junnikkala kiteyttää Oulun sahahankkeen kuulumiset rakentamisen osalta.

Uudet, pohjoisen alueen hankintaesimiehet ovat aloittaneet työnsä ja puuta aletaan hankkia uusilta alueilta kevään aikana. Korjuu- ja kuljetuskumppanuuksien rakentaminen ollut käynnissä viime kesästä lähtien ja ne konkretisoituvat loppuvuoden aikana sahalla syntyvän puuntarpeen myötä.

Junnikkala Oy:n toimitusjohtaja Kalle Junnikkala

– Henkilöstörekryt ovat tällä hetkellä sahahankkeen näkyvin käynnissä oleva toimenpide. Tammikuussa valittiin tehdaspäällikkö, kevään ja kesän kuluessa tehtävissään aloittavat niin sahan ja lajitteluiden työnjohtajat, kunnossapidon työnjohtaja kuin laatuinsinöörikin. Tällä hetkellä käynnissä olevaan ”pääporukan” rekrytointiin liittyvät haastattelut ja valinnat tullaan tekemään huhti-​toukokuun aikana. Kiinnostus yritystämme ja työpaikkojamme kohtaan on ollut odotustemme mukainen ja tulemme löytämään vielä avoinna oleviinkin työtehtäviin huippuporukkaa, Junnikkala kertoo tyytyväisenä.

Yrityksen vahvistettu myyntiorganisaatio on parhaillaan rakentamassa asiakaspintaa sekä suunnittelemassa tavaramäärän tuplaantumisen vaatimia logistiikkaratkaisuja, joiden on oltava valmiina jo koekuormien toimitusvaiheessa alkusyksystä.

– Oulun yksikkö tulee nostamaan koko yrityksemme ihan eri kokoluokkaan, mikä edellyttää myös liiketoimintamme kasvattamista kaikilta osin. Yksi tätä tukeva toimenpide on asiantuntijaosaamisen lisääminen talous‑, HR- ja IT-​tiimeissämme. Nämäkin prosessit ovat jo onneksi hyvällä mallilla, Junnikkala toteaa lopuksi.

Lue myös nämä: