Update cookies preferences

Tavoitteena kehittää Junnikkalasta alueen halutuin työnantaja

2.3.2021

Johanna Ala-​Pöntiö on uusi henkilöstöpäällikkömme.

Johanna aloitti uudessa toimessaan joulukuun puolessa välissä — eli ensimmäistä vuosirengasta yrityksessämme on kertynyt vasta kuudesosa. Koulutukseltaan hän on tradenomi. Johannaa kiinnostaa jatkuva itsensä haastaminen ja uuden oppiminen – mistä yhtenä osoituksena on Vaasan yliopiston liiketoiminnan kehittämisen maisteriohjelma, jota hän suorittaa parhaillaan työnsä ohessa. Tarkoitus on valmistua vuoden kuluessa.

Johanna toimi aikaisemmin pankkialalla, jossa hänelle kertyi kokemusta myös hallinto- ja henkilöstöasioista. Hän on innoissaan päästyään mukaan ison ja merkittävän alueellisen työnantajan organisaatioon. Himangalla syntyneelle ja asuvalle Junnikkala oli yrityksenä entuudestaan tuttu.

– Yllätyin silti siitä, miten paljon työvaiheita ja miten monen ammattilaisen työpanosta tarvitaan ennen kuin puu on kulkeutunut “kannolta kotiin”.


Vastuuntuntoisena, haasteista nauttivana sekä ympärillään olevista asioista ja ihmisistä innostuvana hän kokee nykyisen työtehtävän todella motivoivana.

– Olen innoissani saadessani ottaa kokonaisvastuuta niin työsuhteen elinkaaren eri vaiheista kuin koko työyhteisön työsuhdeasioiden kehittämisestäkin. Koska Junnikkalan organisaatiossa ei ole aikaisemmin ollut henkilöstöpäällikköä, koen mahdollisuuteni vaikuttaa omaan toimenkuvaani isona plussana

Ensimmäiset pari kuukautta Johannalla on mennyt pääasiassa perehtymisen merkeissä.

– Olen ehtinyt tutustua muihin junnikkalalaisiin vasta henkilökohtaisten haastattelujen kautta, laajempien työpaikkakyselyjen vuoro tulee myöhemmin.

Yksi tuoreen henkilöstöpäällikkömme konkreettinen haaste on “kehittää Junnikkalasta alueen halutuin työnantaja”. Perusta tavoitteen täyttymiselle on Johannan mukaan kunnossa, mutta kehitettävääkin toki vielä löytyy.


– Kaikki lähtee yhteisestä tahtotilasta sekä usein ihan yksinkertaisten asioiden säännöllisestä toistamisesta, hän kertoo — ja paljastaa yhden työmenetelmistään:

– Tapanani on ripustella työhuoneeni seinille isoja, A2-​kokoisia paperiarkkeja ja kirjoitella niihin tussilla visioitani ja spontaaneja ajatuksiani.

Kestävyyttä ja pitkäjänteisyyttäkin Johannalta varmasti löytyy työnsä hoitamiseen. Hän nimittäin harrastaa vapaa-​ajallaan monipuolista kestävyysurheilua; juoksee, maastopyöräilee, hiihtää, ui…

– Nuorempana kilpailinkin aktiivisesti; lajina oli juoksu ja matkoina 800 ja 1500 metriä sekä 3000 metrin esteet. Kilpailuviettini on sen verran vahva, että edelleenkin on pakko välillä kiinnittää numerolappu rintaan ja osallistua kisoihin, Johanna myöntää.

Me junnikkalalaiset toivotamme Johannan lämpimästi tervetulleeksi taloon – ja onnea tuleviin haasteisiin!

Lue myös nämä: