Update cookies preferences

Metsäjohtajalla sahakin pysyy kädessä

21.9.2022

Jussi Joensuu on nimitetty Junnikkalan metsäjohtajaksi 1.9.2022 alkaen. Metsäjohtajan vastuualueina ovat metsä- ja sivutuoteliiketoiminnan johtaminen, puun oston ohjaaminen sekä henkilöstö- ja kehittämistoiminnot. Nimitys vahvistaa entisestään Junnikkalan metsäjohtamista sekä raaka-​ainehankinnan organisaatiota Oulun Laanilan myötä tulevien merkittävin kasvun vaatimusten mukaisesti.

Jussi on koulutukseltaan maa- ja metsätieteiden maisteri. Innostus alalle syntyi Jussin kertoman mukaan siitä, koska opinnoissa tuntui kulkevan käsi kädessä molemmat omat mielenkiinnon aiheet – talous ja luonnontieteet. Verenperintöäkin kiinnostusalueissa näyttäisi olevan, isän puolelta löytyy vankkaa kokemusta metsäalan työtehtävistä. Isoisä työskenteli metsäteollisuuden ja puunhankinnan tehtävissä. Äidin puolelta vahva linkki metsätalouteen tulee puolestaan metsänomistamisen ja metsänhoidon saralta. Tätä taustaa vasten ei liene yllättävää, kun Jussi kertoo metsän ja metsätalouden olleen aina vahvasti läsnä perheen arjessa.

Täällä on kyllä sellainen hieno tekemisen meininki ja eteenpäin meno, mikä kiehtoo minua kovasti.

Jussi Joensuu, Junnikkalan metsäjohtaja

Kerro aikaisemmasta kokemuksestasi metsäteollisuuden parissa

- Kokemusta ja työhistoriaa puunhankinnan ja metsätalouden puolelta on ehtinyt kertyä noin 20 vuoden ajalta. Käytännössä juuri näistä samanlaisista vastaavista työtehtävistä, Koskisen Oy:llä, tittelillä puunhankinnan johtaja. Työskentelin siellä noin kymmenen vuoden jakson. Viimeiset viisi vuotta olen tehnyt monipuolisesti asiantuntija- ja johtamistöitä yksityisyrittäjänä — puunhankinnan parissapa tietenkin, missäpä muuallakaan, naurahtaa Jussi.

Jussi aloitti yhteistyön Junnikkalan kanssa jo syksyllä 2020 oman yrityksensä kautta, jolloin alkoi Oulun sahan suunnittelu. Tiet johtivat yhteen pitkälti Sahateollisuus ry:ssä toimimisen kautta. Jussi ja monet junnikkalalaiset olivat jo entuudestaan enemmän tai vähemmän tuttuja. Heikki Pietikäinen (Junnikkalan metsäpäällikkö) ja Kalle Junnikkala (Junnikkalan toimitusjohtaja) ovat olleet Jussin tapaan vuosien aikana varsin aktiivisesti mukana Sahateollisuus ry:n toiminnassa. Jussi toimi siellä mm. Raaka-​ainetoimikunnan puheenjohtajana.

Tekemisen meininkiä

-Täällä on kyllä sellainen hieno tekemisen meininki ja eteenpäin meno, mikä kiehtoo minua kovasti. Tämän aistin jo ennen tänne tuloa monista muista yhteyksistä, joten tiesin kyllä hyvin sen, että millaiseen työyhteisöön olen tulossa. Mielikuvat eteenpäin menemisestä ja tekemisen meiningistä ovat vain vahvistuneet entisestään. On kyllä tosi energistä menoa ja siitä tykkään!

-Metsäjohtajan vastuuseen minut innosti juuri tämä kasvun myötä tuleva poikkeuksellisen mielenkiintoinen haaste. Tuntuu hienolta, kun on saanut olla tässä mukana jo sieltä ihan alusta saakka ja nyt sain mahdollisuuden kulkea tämän matkan maaliin saakka, suorastaan aitiopaikalta. Omaan luonteeseenkin istuu hyvin se, kun pääsee tekemään maaliin saakka asioita, joita on ollut alusta asti suunnittelemassa. Tosin valmiiksi asiat tuskin koskaan tulee, Jussi sanoo.

Junnikkalan metsäosaston porukka on ammattitaitoista ja meillä on todella hieno yhteishenki. Tuntuu hienolta lähteä tämän porukan kanssa kasvattamaan toimintaa.

Jussi Joensuu, Junnikkalan metsäjohtaja

Mielenkiintoisia näkymiä ja loistoporukkaa

-Oulun Laanilaan rakennettava uuden sukupolven saha on valtava kasvuloikka yritystasolla ja ylipäätään tämän alueen puunhankinnassa. Sijainniltaan Oulu ja Laanila on Junnikkalalle optimaalinen. Meillä on esimerkiksi sahan sivutuotteisiin ja energiaan liittyvät hyvät synergiat kumppaneiden kanssa. Koen hienona sen, kun saa olla mukana rakentamassa Junnikkalalle täysin uuden alueen yrittäjien ja toimihenkilöiden verkostoa, joka tulevaisuudessa pyörittää puunhankintaa.

-Aikaisemmin mainitsinkin jo tekemisen meiningistä, joka junnikkalalaisissa on. Meillä metsäosastolla on avoin, rento ja tuloshakuinen ilmapiiri. Jatkossa tiimiin tarvitaan lisää samanlaista porukkaa, toteaa Jussi.

Pysyykö metsäjohtajalla saha kädessä?

-Kiva, kun kysyit! Vaikka nämä metsäjohtajan työt ovatkin siistiä sisätyötä ja lähinnä työpöydän äärellä, niin kyllä se saha kädessä pysyy ja osaan sitä varsin näppärästi käyttääkin. Käytännön metsätyöt ovat kuuluneet vapaa-​ajan harrastuksiin reilut parikymmentä vuotta, kertoo Jussi.

Jussi painaa menemään keltaisen pyörän kera. Kuva: Mikko Rantanen

Mitä muuta vapaa-​ajan harrastuksiisi kuuluu?

-Urheilu on aina ollut minulla keskeinen osa vapaa-​aikaa. Jääkiekkoa tuli pelattua kyllä erittäin vakavissaan nuorempana, nuorisomaajoukkuetasolla saakka, jolloin seurani oli Lahden Pelicansit. Työelämään siirryttyä urheilu ammattina jäi taka-​alalle. Jääkiekko jäi, kilpailuvietti ei, aika vahvana sen edelleenkin itsessäni tunnistan. Nykyään lajina on maantiepyöräily ja ihan pelkkä harrastaminen ei oikein meinaa mulle riittää, syksyn ohjelmassa on maantiepyöräilyn ikäkausi MM-​kisat Italiassa, Jussi kertoo lopuksi.

Toivotamme Jussin lämpimästi tervetulleeksi junnikkalalaiseksi!

Lue myös nämä: