Update cookies preferences

Haaveet on tehty toteutettaviksi

5.8.2021

Nimi: Niko Kuorilehto
Tehtävä: Sahatavaran kuivalajittelu ja paketointi
Opiskelu: Kannuksessa metsäkonepuolella
Junnikkala ‑kesätyökokemus: Ensimmäinen kesä Junnikkalalla

Nikolla on aina ollut jo pikkupojasta saakka haaveena tulla metsäkoneen kuljettajaksi. Nikolle on kerrottu, että tämä haave on ollut vahvasti esillä jo siitä lähtien, kun hän oli noin neljävuotias. Metsäkoneet ovat selvästikin tehneet häneen voimakkaan vaikutuksen jossakin kohtaa ja voi hyvinkin olla mahdollista, että kummisedän vaikutus on ollut suuri, sillä hänellä on aina ollut metsäkoneita.

Niko on tehnyt aina ahkerasti kesätöitä mm. ruoholeikkuuta ja minkkitarhaltakin on kokemusta karttunut. Tänä kesänä kesätyö löytyi Junnikkalalta. Metsäalan koulutusta hänellä on jäljellä kaksi vuotta, joten mikä voisikaan olla on Junnikkalaa parempi kesätyö tulevalle metsäkoneen kuljettajalle!

Miten päädyit hakemaan Junnikkalalle kesätöihin?

Koulussa mietin, että mistähän saisin kesätöitä ja kun opiskelen metsäalaa, niin ajattelin kysyä, että olisiko Junnikkalalla tarjota mulle kesätöitä. Soitin ja kysyin, sitten täytin hakemuksen ja täällä sitä ollaan. Suurin syy hakemiseen oli kiinnostus metsäalaan ja sitten myös se, että jos joskus ei haluaisikaan ajaa metsäkonetta, niin sahalla voisi olla mulle sopivia töitä.

Kerro työstäsi Junnikkalalla.

Huputan lautaniput ja laitan niihin kiinni tarvittavat ”laput”, jotka ovat yhdessä paikassa pinossa odottamassa. Tosiaan tämä huppujen laittaminen ja lappujen kiinnittäminen on mulle se päähomma. Koneellista hommaa tuo lautanippujen teko on, eli laitteesta käännän nappia, joka sitoo lautaniput automaattisesti.

Miten yövuorot ovat sujuneet?

Alkuun yövuoro oli aika jännä, kun en ole ikinä valvonut viittä yötä putkeen. Yövuoro päättyy kuudelta aamulla ja menen sitten kotiin ja nukun kahteen iltapäivällä.

Miten sinut perehdytettiin työtehtäviisi?

Tosi hyvin. Ja sitten jos myöhemmin tuli joku ongelma tai ei ole osannut jotakin tehdä, niin heti mulle näytettiin, että miten se ratkaistaan. Kyllä täytyy sanoa, että on neuvottu ja opastettu tosi hyvin.

Vastaavatko työtehtävät ennakko-​odotuksiasi?

Olen katsonut videoita, niin tiesin kyllä jo ennakkoon, että millaista täällä on.

Mitä uutta olet oppinut Junnikkalasta yrityksenä?

Ennen tänne tuloa en tiennyt mitään muuta, kuin sen, että Junnikkala on saha ja työllistää paljon ihmisiä. Ehkä se oli kyllä yllättävää, että kaikesta tästä puusta menee 60 % ulkomaille. Sitä en osannut arvata.

Mikä on ollut parasta ja entä mikä tylsintä?

Parasta on kyllä ollut justiin tämä työilmapiiri ja työkaverit. Olen ollut yllättynyt siitä, miten hyvin olen päässyt tähän työporukkaan mukaan. Aika hyvin juttu lentää tauoilla. Tylsintä on ollut se, jos joku kone ei toimi ja sitten pitää vaan seisoskella työpäivän aikana, se käy vähän tylsäksi. Muutaman kerran on käynyt näin yövuorossa, kun kone on pitänyt pysäyttää, kun se ei toimi siten, kuin pitäisi ja siinä sitten istahtaa ja väsymys iskee päälle.

Nikon terveiset kesätyöpaikan hakijoille

Jos opiskelee metsäalaa tai on kiinnostunut metsästä ja siitä, miten hyvälaatuisista tukeista saadaan hyvälaatuista puutavaraa, niin kannattaa tulla Junnikkalan sahalle hommiin.

Lue myös nämä: