Update cookies preferences

Petteri auttaa asiakasta kannolta kauppaan

23.4.2020

Nimi: Petteri Nauha
Tehtävä: Kotimaan myyntipäällikkö
Koulutus: Sahateollisuusteknikko. Opiskellut Kotkassa ja Joensuussa.
Vuosirenkaat Junnikkalalla: 16 vuotta, eri tehtävissä tuotannosta myyntiin. Työskennellyt yrityksessä viitenä eri vuosikymmenenä, kaikkien yrityksen tähänastisten toimitusjohtajien palveluksessa.
Juuret: Kalajoella. Voimaa saa työn ulkopuolella luonnosta ja liikunnasta, mielellään molemmat yhdistäen.
Tärkein työkalu: Puhelin, mustekynä ja kierrevihko.
Junnikkalan tutuin tuote: Ulkoverhoustuotteet, joissa Junnikkala on yksi Suomen suurimpia tuottajia. Jalostuksessa tekninen osaaminen pitkällä, niin höyläyksessä kuin pintakäsittelyssä.
Puusilmä: Liimalamelliverhoukset ovat kiinnostava ja kestävä mahdollisuus rakentamiseen.
Työssä motivoi: Haasteet ja positiivinen asiakaspalaute. Budjetit ja tavoitteet ohjaavat toimintaa, mutta onnistumisen tunne tulee tyytyväisistä asiakkaista.

”Petteri puhelimessa.”

Näin monen asiakkaan yhteistyö alkaa Junnikkalan kanssa, kun Petteri Nauha alkaa etsiä parhaita ratkaisuja rakennusalan toimijoille. Petterin asiakkaita ovat talotehtaat, elementtitehtaat, puutavaraliikkeet ja teolliset puun käyttäjät.

Kotimaan myyntipäällikön tehtävään sisältyy myös paljon muuta kuin myyntiä:

“Raamitan kuusen sahausta ja rytmitän jalostusta. Minulla on mielenkiintoinen näköalapaikka tuotantoon.”

Koska vaiheet kannolta kauppaan niveltyvät saumattomasti toisiinsa, Junnikkalassa voidaan reagoida kaupan puolelta tulleisiin impulsseihin tuotannossa välittömästi.

“Paljon myydään varastosta, mutta minun työssäni monen asiakkaan kohdalla lähdetään liikkeelle ihan raaka-​aineesta, tukista-​lopputuotteeseen”

Kun rakentaminen ja kiire yhdistyvät, se on Petterin mielestä huono asia.

“Ensin maltetaan odottaa sata vuotta, että puu kasvaa, mutta sen jälkeen meille tulee kiire: Kuivataan, sahataan, höylätään — ja lopputulema on se, että ollaan muka päivä myöhässä,” Petteri naurahtaa.

Kiire altistaa hänen mukaansa kompromisseille, joita ei tarvitsisi hyvällä suunnittelulla tehdä.

“Tehokkuuteen tulee pyrkiä, mutta sen parina pitää olla suunnitelmallisuus,” Petteri sanoo, ja nämä kaksi asiaa Junnikalassa osataan yhdistää.

Petteri haluaa panostaa asiakkuuksien hoitamiseen

“Yksi kerta yhteistyötä on kauppa, toisesta kaupasta lähtee asiakassuhde. Junnikkalalla pisimmät asiakassuhteet ovat yli 40 vuotta kestäneitä. Se kertoo laadusta, johon Junnikkalassa on panostettu aina. Laatu on talolle kunnia-​asia.”

Myös ympäristötietoisuus on tärkeää, ja sen arvo nousee koko ajan. Erilaiset standardit, sertifikaatit ja luokitukset ovat Petterin mukaan jo asiakkaiden perusodotuksia ja Junnikkalassa huolehditaan, että niihin pystytään aina vastaamaan.

Luonto — liikkuminen. Tämä on Petterille tärkeä sanapari. Mieluiten Petteri yhdistää molemmat käyden metsällä, vaeltaen, hiihtäen ja meloen.

“Minulla on matkassani useimmiten elämäni paras kaveri, vaimoni. Teemme paljon asioita yhdessä.”

Elämää rikastuttavat myös viisi lastenlasta, joiden kanssa Petteri touhuaa mielellään.

”Kalapappa on paras.”

Siinä on yksi parhaita palautteita vapaa-​ajalta.

Lue myös nämä: