Update cookies preferences

Proforestissa tavattiin koneyrittäjiä ja metsänomistajia

30.5.2023

Suomen ”keskeisin” metsä- ja konealan tapahtuma, Proforest, järjestettiin neljättä kertaa 12.–13.5.2023. Joka toinen vuosi järjestettävä koko perheen tapahtuma keräsi Kalajoen lentokentälle lähes 4 700 messukävijää ja yli 180 näytteilleasettajaa. Junnikkalan metsäjohtaja Jussi Joensuu kertoo nyt hieman tapahtumasta ja kokemuksistaan.

Kenelle Proforest on suunnattu?
Tapahtuman pääkohderyhmä on metsäalan koneyrittäjät ja maatalousyrittäjät, mutta metsänomistajiakin oli tänä vuonna paikalla runsaasti.

Teillä oli tänäkin vuonna tapahtuman suhteen kotikenttäetu?
Kyllä, Proforest järjestettiin nyt toista kertaa peräkkäin Kalajoella, joten päätös mukanaolosta oli helppo tehdä. Junnikkalalla oli tapahtumassa oma osasto, minkä lisäksi olin mukana messujen päälavalla pidetyssä puukaupan paneelikeskustelussa. Osallistuimme hieman myös tapahtuman järjestelyihin toimittamalla puita muiden näytteilleasettajien halko- ja sahausnäytöksiin.

Oliko Junnikkalan osastolla tänä vuonna jokin teema?
Teemanamme oli ”Junnikkalan katkaisu – fiksuin ratkaisu”. Olimme tuoneet paikalle tukkeja ja kävimme metsänomistajien sekä yrittäjien kanssa läpi ainutlaatuista tapaamme ottaa tukki tarkasti talteen. Osastollamme oli myös kilpailu, jossa vieraat saivat arvata tukin tilavuutta.

Minkälainen fiilis teille jäi tapahtumasta?
Lämmin ja aurinkoinen sää sekä iso kävijämäärä olivat meille positiivisia yllätyksiä. Havaitsimme iloksemme, että uusilta ostoalueiltammekin – Oulun pohjoispuolelta sekä Kainuusta – oli saapunut paikalle runsaasti metsänomistajia ja että he olivat todella kiinnostuneita Oulun investoinnistamme.

Mikä merkitys messuilla on Junnikkalalle?
Tällaiset isot, paikalliset tapahtumat tarjoavat meille sekä näkyvyyttä että loistavan mahdollisuuden jutella ihmisten kanssa ja kertoa toiminnastamme. Ydinalueellammekin saattaa nimittäin olla metsänomistajia, jotka tietävät kyllä Suomen kolme isoa metsäfirmaa, mutta eivät välttämättä ymmärrä miten merkittävä toimija Junnikkalakin todellisuudessa on. 

Käyttekö myös muilla messuilla?
Meitä junnikkalalaisia vierailee säännöllisesti alan suurimmissa tapahtumissa niin Suomessa kuin maailmallakin – viimeksi toukokuun puolessa välissä Saksassa, jossa pidettiin maailman suurin ja tärkein metsä- ja puutalousalan sekä puuntyöstön messutapahtuma, Ligna Hannover 2023”. Oulun sahalaitoksemmehan tulee olemaan yksi maailman nykyaikaisimpia ja tällaiset isot, kansainväliset messut auttavat meitä visioimaan tulevaisuuttamme ja pysymään kehityksen kärjessä.

Kuva: Vesa Rönty /​ Visit Kalajoki

Lue myös nämä: