Tehdaspäällikkönä oma kiinnostus ja osaaminen kohtaavat erinomaisesti

27.1.2023

Uuden, Ouluun valmistuvan sahalaitoksemme tehdaspäälliköksi on valittu yhtiön sisältä kunnossapitopäällikkö Antti Kyröläinen. Hän on viime keväästä lähtien ollut myös osa sahaprojektin suunnittelu- ja rakennustiimiä – ja tulee jatkamaan tässä roolissaan sahan valmistumiseen saakka. Virallisesti Antti aloittaa tehdaspäällikön tehtävässään helmikuun alussa.

– Koulutukseltani olen sähköasentaja ja sähköautomaatio-​opintojakin on jonkun veran takana. Isälläni oli sähköalan yritys, joten alanvalintani taisi olla lähinnä mielikuvituksen puutetta, Antti toteaa naurahtaen.


Antti on työskennellyt lähes koko uransa sahoilla, joten sahateollisuuden prosessit – tukkikentältä valmiisiin paketteihin – ovat hänelle tuttuja.


– Aloitin työurani Viitasaarella sijaitsevan ER-​sahan kunnossapidossa asentajana. Sen jälkeen perustin oman yrityksen, jossa tein kuutisen vuotta kunnossapitoon sekä sähköön ja automaatioon liittyviä töitä pääosin mekaanisen metsäteollisuuden yrityksille. Palasin ER-​sahalle kunnossapitopäälliköksi ja viimeiset pari vuotta toimin siellä sahan vetäjänä vastaten muun muassa kuivaamosta, sahasta ja rimoituksesta.

Kohti uusia haasteita

Antti huomasi Junnikkalan etsivän kunnossapitopäällikköä ja päätti lähettää hakemuksen ”rakkaudesta lajiin”. Hän tuli valituksi ja aloitti kunnossapitopäällikkönä vuoden 2022 toukokuussa. Antti tunsi Junnikkalaa jonkin verran jo etukäteen, koska Suomen sahateollisuuspiirit ovat pienet.


– Tiesin muun muassa sen, että Junnikkalassa on kova tekemisen meininki ja hyvä henki. Ja tämä ennakkokäsitykseni on osoittautunut paikkansapitäväksi viimeisten yhdeksän kuukauden aikana. Olen havainnut tiiminikin erinomaiseksi, joten minun on tarvinnut vain hypätä junaan mukaan, Antti kertoo tyytyväisenä.


Helmikuun 2023 alusta Antin toimenkuva muuttuu hänen siirtyessään Junnikkalan Ouluun valmistuvan sahalaitoksen tehdaspäälliköksi. Jatkossa Antin vastuulla tulee olemaan koko tulevan tehtaan operatiivinen toiminta, henkilöstö sekä tuotannon sujuvuus.

Tehtävä on todella mielenkiintoinen. Varsinkin kun uusia sahalaitoksia ei ole juurikaan rakennettu tähänastisen elämäni aikana – ja Oulun sahalaitos tulee vieläpä olemaan Suomen mittakaavassa poikkeuksellisen iso ja merkittävä.

Antti Kyröläinen, Junnikkalan tuleva tehdaspäällikkö

Antin ensimmäisiä työtehtäviä on organisaation rakentaminen sekä rekrytointien suunnittelu yhdessä rekrytointikumppanien ja henkilökunnan kanssa. Loppuvuoden aikana alkaa henkilöstön koulutus sekä perehdytys ja myöhemmin on vuorossa tehtaan ylösajo. Viimeksi mainittu vaatii tehdaspäälliköltä ymmärrystä rakentamisen, koneiden ja laitteiden lisäksi myös sahatuotannon kokonaisuudesta – ja tätä kaikkeahan Antilta löytyy jo valmiiksi…

– Haaste tulee olemaan iso, koska liikkuvia osia on paljon ja kyseessä on kokonaan uuden arjen opettelu. En toisaalta keksi mikä muu työtehtävä voisi olla itselleni mielenkiintoisempi. Saan olla pääosin mukavuusalueellani ydinosaamiseni parissa, mutta vaikeuskerrointa löytyy kuitenkin riittävästi tässä vaiheessa uraa – ja pitkälle tulevaisuuteenkin, Antti sanoo.

”Tehdään Oulusta hyvässä porukassa maailmanluokan laitos!”

Antti Kyröläinen, Junnikkalan tuleva tehdaspäällikkö

Antti on omasta mielestään hyvä tiimipelaaja, joka tulee ihmisten kanssa mainiosti toimeen. Tämä on hänen mielestään tarpeellinen luonteenpiirre tehdaspäällikölle – varsinkin kun työntekijöitä tulee olemaan paljon ja kaikkien kanssa on kuitenkin pärjättävä.

Liikunta parasta stressinpoistoa

– Vapaa-​aikanani pyrin olemaan mahdollisimman paljon kolmen lapseni kanssa. Lisäksi harrastan aktiivisesti ja monipuolisesti liikuntaa ”omaksi ilokseni”, minkä olen huomannut olevan parasta stressinpoistoa hektisen päivän jälkeen.

Kaikki Antin harrastamat ulkoaktiviteetit – lenkkeily, hiihto ja kalastus – liittyvät tavalla tai toisella metsään. Hän kertoo aikojen kuluessa ”ammattitaudikseen” muodostuneen puihin ja niiden ominaisuuksiin perehtymisen.

– On mielenkiintoista tarkkailla minkälaista metsää missäkin kasvaa. Mukavaa on myös havainnoida puiden maantieteellisiä eroja; esimerkiksi Keski-​Suomeen – josta olen lähtöisin – verrattuna Oulun seudulla männyt ovat selvästi pienempiä ja lyhyempiä, Antti toteaa lopuksi.

Toivotamme Antille tsemppiä vaativaan tehtäväänsä!

Lue myös nämä: